EXO HEAVEN





Atın beni burayaaaağ diye çığırdıgım, fakir SM'in hazır bir şekilde piyasaya sürüp SHINee gibi üpünlü grupların kıçına tekmeyi basıp yeni trendiniz bu 12 yağusuklu didiği gruptur . Milyonlarca teaserla gözümüze gözümüze sokmuş olsada severiz kendilerini, yeteneklilerdir.. Bayılıp ayılmadan önce grubu bi şöyle anlatmam gerekirse 6-6 tek kale maç yaparak gönlümüzü fetheden bu 12 yağusuklu hem Kore'de hemde Çin'de tanıtım yapmaktadır.. 8 üyesi Koreli,3 üyesi Çinli geri kalan 1 üyesi ise hem Kanadalı hem Çinli olan bu üyeler içlerinde tamamen farklılık gösterir. Birisi dansıyla diğeri sesiyle öbürü yüzüyle ötekisi ise heç bişey yapmadan sadece yağusukluluğuyla para kazanır :D İlk resmi çıkışlarını Mama'yla yapan Exo ardından Growl History ve Wolf gibi şarkılarda çıkarmıştır.. Birçok dalda ödül kazanan ve kazanmaya devam eden Exo üyelerini bide benim gözümle kısa kısa tanıyalııım...





EXO K





KAİ : 



Kainin tüm telif haklarını ve sponsorlugunu üstlenen Buztanesi yüzünden bu mimik sıcan, seksiliğin grup içindeki adresi olan cucuğa pek de bişey yazamayacağum.Sonra Buztanesi bulur öldürür beni o yüzden yoh anam anlatamam öyle upuzun sevmeyin sizde bence...

Kai diyince dansıylan bütünleşmesi akla gelir. Ve bir gün yüz felçi geçireceğini düşündüğüm şahıstır kendisi. Çünküm salisede 97875498 tane mimik yapabilir böyle şaşıp kalırsınız. Şahsen şuradaki yüz ifadesini izlerseniz demek istedigimi anlamış olursunuz :D Exo K'in danstaki yıldızı, teaserların baş oyuncusudur aynı zamanda. SM çıkış yaptıklarında full bu çucuğun üzerinden gittiği için sonraları millet sıkılarak baya bi antide toplamıştır. Fiziği yerindedir, sesinide arada bi kaç rapte bağırırken duyabilirsiniz. Kara çucuk oldugu halde bunu ısrarla kabul etmez üstüne üstlük çok akılllı olan Sehun arkadaşı bunu süt içersen beyazlarsın diye kandırıp buna inandırmıştır. Bu çirkin yalana inanan Kaicik her gece yatmadan önce sütünü eksik etmezmiş. Bu yağusuklu aynı zamanda grubun yüzlerindendir de, her klipte önde olmasının sebebinin dansından dolayı olduğunu düşünmüyorum Exo'nun maknelerinde Sehundan sonra en küçük odur.Gerçek ismi Kim JongIn olan kainin kısacası yetenekli bir üye olduğunu söyleyebiliriz..





SUHO:

Lider dersek olay biter dahada anlatmama gerek kalmaz valla :D Çünküm tüm hal ve tavırlarıyla ben liderim sorumluluklarım var anam benim der gibidir. Aslında sadece Exo K'in lideri olduğu halde tüm grup Suhoyu bağrına basmış sen annesin der gibi bu göreve koymuşlardır. Bunun nedenlerinden birininde zengin çucuk olduğunu söylemeden geçemem. Siyah kartıynan bütüün üyelere bir şeyler alır ki bunu sadece kameralar önünde yapmaz. Sesine ve dansına gelince seste iyi ama dans için aynısını söyleyemeyeceğum. Aslında şu dansında tamda kız gruplarına girmelik potansiyeli varmış ama SM bunun siyah saçına kaşına bakıp aha paranda var sen Exo'dasın hemde lidersin diyip ortaya atmış bu yağusukluyu. Aynı zamanda Hobbit takımının ileri gelenlerinden olan Suho'nun gerçek ismi ise Kim Joon Myeon'dur..

:
yazıh suhoya yapmayın böle seyler
BAEKHYUN:
Kliplerde tipiyle öyle çok dikkatinizi çekmez ama showtimelara gelice oooov anam susmak bilmez, zaten susmasın kii dediğimiz Baek çokta komiktir ve neredeyse Exonun katıldığı tüm programları sırtlayıp kahkalara boğulmamızın sebebidir.. Seside harukuladenin fevkindedir. Özellikle burada tamamiyle kendisini aşmıştır bence.. Zaten K'nin ana vokallerindendir ki ses renginin hakkını vermezsek çarpılırız mazallah :D Çoğu klipte başlarda gördüğümüz bu çucuk gerçektende yeteneklidir.

Eyelinerlarıyla birlikte çıkış yapan Baekhyun'nun gerçek ismi Byun Baekhyun'dur. Asıl önemli olan konuya gelirsek çapkındır bu yağusuklumuz, hemde ağır çapkınlardandır. Grup içerisinde 'Dirty Mind' sıralamasında tahtını böle hiiiiç kimseye vermezz. Kızları anlamak hakkında roman yazmıştır :D

içindeki sapıgı ortaya çıkaran bek




CHANYEOL:
Exo K ve tüm grup içinde komiklikte Baekhyun'dan sonra zirveyi zorlar. Fakat sempatiklik ve mutluluk dersek he işte o Çenyoldur :D Zaten grupdaki diger ismi 'Happy Virus' dır. Tatlı çucuğumuzun. Hele rapteki o ses kalınlığına gelirsek  :D İşte o sesi al sakla büyüt ve ye.. Exoda rap yapanlar bide yapmaya çalışanlar olarak ayırırsak bu rap yapanlar kısmının en bi başkanıdır en bi iyisidir... Özellikle buradaki rap yeteneği çok iyidir. Tipide baya iyidir iyi uzundur kazuletdir hele bunda tamda yemelik olduğunu ortaya çıkarmıstır. Kulaklarıda elf gibidir Yoda derler zaten ama Çenyolu severiz biz tam sevilmeliktirr.






D.O : Hobbit takımının başı çeken üyesidir aynı zamanda harika sesiyle exo k grubunun ana vokallerindendir.Kalp şeklinde saçları ve dudakları uyumlu bir kombin oluşturur. Ana vokallerden olan d.o ki diger ismi Kyungsoo , exodaki ana vokaller konusunda birazcık ucundan kıskançmıdır nedir bilmem ama digerleri bende vokalim diyince bi bozulma geliy çocuga tatlı bi bozulma ama seviyoruz d.o' yuda :D Zaten exoda çözülemeyen bi konu varsa oda ana vokaller konusudur... Bu konuda en az 5 kişi adaylıgını koyar tabi hepsinin yeri ve ses renkleri farklı oldugu için buda şarkılarda ayrı bi çeşitlilik ayrı bir güzellik oluştururr. Ama kim ana vokal kim yardımcı vokal kim arkadan geçen kişi anlamış degilim :D D.o exonun mutfaktan sorumlu üyesidir. ayrıca diger üyelere kıyasla  biraz sessiz bir üyedir.


ay cok dadlu ya :))
                                                                                                    SEHUN : Exonun en bi küçügü en bi maknesi en bi freesidir bence.. Sesini çokda begendigim söylenemez ama o fizigine gelincee aynı şeyi söyleyemeyecegim hele o malfoy tarzı sacını bir tek ona yakıştırdıgım dogrudur..Exo k de kaiden sonra dansda en iyisidir sehun. Ayrıca böyle bi sinsi bakış atma kategorisinde en tepeye tünemiş zirveyi hiiç kimseye kaptırmaz.Güldügünüde çok nadir görürsünüz. Sehunun gerçek ismi ise Oh Sehundur ki tam anlamıyla soy ismiyle uyumlu birisi oldugunu söyleyebilirim hele burada soy ismini hakkıyla taşıdıgını söyleyebilirim o harika uyum ve dans ve hareketlerrr...... Sehunu da o performansta keşfettigim dogrudur..



Dip boyan olam sür beni sehunnn

EXO M



EXO M




Kris
KRİS : Bu cool üyemize göre hiç birşey onun tarzı degildir, exo nun en bi kazuleti en bi güzel giyinenidir .aynı zamanda melezdir kendisi hem çinli hem kanadalıdır.Bununda telif haklarını elimden alan Kontes yüzünden zaten kısa olan tanıtımlarımı daha da kısa hale getirecegim çokda bi övemeyecegim cucugumuzu.. Kendisi boyuyla olsun rapiyle olsun moda anlayışıylan olsun exo m in lideridir.Gerçi liderlikte onun tarzı degildir ama olsun :D kendisinin gerçek ismi Wu YiFan'dır. kendisinde diger üyelere göre hiç bir estetik olmadıgı söylenilsede buna inanıp inanmamakta özgürsünüz :D Exo m içinde en iyi anlaştıgı kişi Taodur.. Kris exo içinde en çok dil bilen üyedir uluslararası programlarda en çok kendisi konuşur zaten. toplamda 4 dil bildigi dogrudur.




Dansıylan Lay
LAY : İyimserlik üzerine tez yazıp bide üstüne üstlük bu konuda doktora yapan laycigimizin grup içindeki hakkını yediklerini söylemeden edemeyecegim..Halbuku en güzel dansı lay eder ama grubun dancingmachinei kaidir ne hikmetse.( işte  bunlar hep teaser) çinli oldugundan mıdır sesinin çokda çıkmadıgındanmıdır o dansına kıyasla önlerde degildir laycigimiz. Fizigi zaten iyidir seside ana vokal olmamasına ragmen yerindedir. yeteneklidir laycik gerçek ismi ise Zhang Yixing'dir.. Exo m için lider olarak ilk o seçilmiştir fakat lideri degildir. Çok iyi dans etmesinin yanıda gitar ve pianoda çalabilir..
TAO
TAO: Exo içinde en kalıbına uymayan kişi oldugunu düşündügüm Taonun  o fizigi ve konuşması tamamen farklı kutuplar gibidir. Ayrıca harikayn olan wushu yetenegini uçan kaçak bir böcek görünce bırakıp küçük çocuk moduna geçmesi beni gülmekten öldürüyor diyebilirim :D Tao exo m içinde çinli olan 4 kişiden biridir. Grup içindeki görevi ise korkmak çocukluk yapmak, wushu, ve iyi fizigiyle dans ardından da rappırlıktır olan Taonun gerçek ismi ise Huang Zitao'dur. Gerçi bunun yanında en az 5 tane takma ismi vardır. şeftali, ab style, kung fu panda, ve bunun gibi hergün yeni bir takma isim eklenen Tao Exonun maknelerindendir.
Wushusuyla TAO

CHEN: Onun o elmacık kemiklerimi,adem elmasımı, dudagının kenarındakli jokerimsi şeymi, gülerken agzını 5 metre açarak kahkahalara boguluşumu, showtimelerda çok konuşarak ortalıgı karıştırmasımı, korkusuzlugumu, nazikligimi, yardımseverligimi hangi birini sayıyım bilemediim ama ilk göz agrım ilk videoyu izledigimde aaaah diye sesler çıkarmamın nedeniydi (taki lüheni görene kadar :D) halada severim begenirim o mikemmel sesini, ses rengini.. Ki bence asıl ana vokallik, ana vokallerin gururu sıralamasında birincidir. En bi güzel ses Chen'e aittir diye düşünmüyor degilim. Aslında bu yagusukluyuda anlatırken bencillik yapardım ama sevmeyenlere yada tanımayanlara benim gözümden kısaca bi tanıtmak lazım degilmi. Kendisinin asıl ismi Kim Jongdae olan Chen  Exo M de olupta Koreli olan 2 kişiden biridir. O güzel sesiyle kendi dilinde şarkı söyleyememek çok kötü olmuştur bence ki ilk başta bu duruma alışamadıgını biliyoruz. Fakat sonra Chen'e ve diger koreli olan Xiumin'e destek olan M grubu Çinde bunları  hiiç yalnız bırakmayıp destek oldugunu duyuyoruz. Chenin Exo M deki asıl görevi ana vokallik olsada tüm Exo içinde bir görevi daha vardır ki üyelere analık yapmak, herkese yardım eder, etmeye çalışır (en azından showtimelarda ve programlarda böyle görüyoruz) Tabi Chenin sesine harikayn dedik ama iş dansa gelince pekde bir şey söyleyemiyoruz ki bence çokda tatlı, kendi çapında dans eder Chen. Tabi bi Lay bi Kai bir Sehun degil ama bi baekyun bi d.o gibi dans edebiliyor bence etmesede çok sorun degil sesi yeter iki çıgırır kalırsınız böyle :D özellikle baekyunla şuradaki performansı ne kadar harikayn bir sesi oldugunu gösterir hepimize.
şumin
XİUMİN : Ahh geçenlerde şu yukarıdaki fotografı görünce şumine olan tüm antisempatim uçuverdi gitti. Kendisi grubun en abisi en ehtiyarı olan şuminin grup içinde çokda bir aktivitesi oldugunu düşünmememe ragmen çokda meşhurdur kendisi. Chenle beraber Exo M de koreli olan diger üyedir. Gerçek ismi Kim Minseok olan bu abimiz çok konuşmaz böyle programlarda hele birkeresinde bir showtime boyunca hiç sesini duymamışlıgımız bile vardır. Çıkış yapmadan önce bi ses yarışmasında ikinci oldugu söylentileri dogrudur. Şuminin luhenimle olan yakınlıgını kıskansamda
çokda ses çıkartamiyrim. Lühenim destek çıkıyor Çinde falan yazık yalnız kalmasın :D
ay baksana hiiiç sevilmez bu sevmeyin sizde 
LUHAN : Yazıyı yazarken sevmeyin laaagn diye içimden geçirdigim çıgırtılarmı dersin birazdan yapacagım bencillikmi dersin bilemedim valla :D ama lühenimin tüm telif haklarını üzerime aldıgım ve ilk başta (tabi bana ilk önce wolf u izletirseniz) kendisini hiiiç mi hiiç begenmedigim acı ama dogru bir gerçektir. Sonradan sapıtan bu yazarınız kendisini iyicenene lühan focus olarak adlandırmakla kalmayıp onun tüüüm vidyolarınıda elden geçirmiştir. Size tavsiyem izlemeyin sevmeyin gördügünüz luhen videolarını anında ışık hızıyla kapatın kaçın bu tipsizden.Yukarıda tam 11 tane yagusuklu var alın onlardan.Alın ve unutun bu gülünce ayrı bir tipe bürünen şahsı o ancak ve ancak benimdir beniiiiiiiim


-TABİKİ luhenimi sevmeyenlere karşı birazda gerçekçi anlatırsam hasekimi kendisi Çinlidir. Exonun en büyük 2. üyesidir, erkeksi abisidir exonun( gangsterdır azıcık) Exo M içinde vokalist ve Layden sonra ana dansçıdır. Ayrıca bu yüzüyle anca grup yüzü olur didigim lühenim grubun marilyn monroe'sudur. Kendisini growl'un dans practisinde farketmiş olmamla beraber burada tam olarak kendimi lühen manyagı yapmış olma ihtimalim yüksektir.Ayrıca kendisinin gerçek ismi ise Xi Lu Han 'dır..
my bitch












notlar 1: bu yazı tamamen kendi fikir ve görüşlerime göre yazılmıştır. kimseye antilik yapmak.için degill
notlar 2: tanıtım kendimce biraz kısa oldugu için detaylı tanımak isteyenler araştırma yapabilirler vikipedi degiliz sonuçta.
kendime not : ne bu lühen manyaklıgı kendine gel kızıııııııgm 

BAL

Yorumlar

  1. Çok tatlı bir yazıydı, ellerine sağlık. Okurken çok güldüm. Kk İtiraf etmeliyim ki bir EXOtic değilim. Şöyle ki bazı 'oppacı' EXOtic (!) arkadaşlar tanımadığım o 12 çocuktan beni uzaklaştırdı ve tanımamı engelledi. Ancak rastladığım birkaç arkadaş onlara sempatti duymama sebep oldu. Bu birkaç arkadaşa şimdi seni de ekliyorum. :3 Tabi sen de girmek istersen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben teşekkür ederim yazımı begenip yorum attıgın içiin :)) Eger seninde sempati duymana sebep olduysa yazım daha da bi sevinirim :)) Tabikide ekleyebilirsin çok mutlu oluruum :)

      BAL

      Sil
    2. Rica ederim. Vaktim olduğu müddetçe okuduğum yazılara yorum yapmayı seviyorum. Bir bloggerı yorumdan başka ne çok sevindirebilir ki? Mutlu olmuşsundur umarım. ^^ Bu arada başta Buztanesi'nin bir arkadaşın olduğunu sanmıştım. Önceki yazının birinde çözdüm meseleyi. Kk Bir şey itiraf etmemi ister misin? Ben de iki farklı kişiyim. :)

      Sil
    3. Tatlı yorumun için tekrardan teşekkür ederim böyle yorumlar atılınca insan mutlu oluyor :) Ayrıca blog hakkında şöyle demem gerekirse biz bu blogu 4arkadaş olarak açtık yani 4 tane yazarımız var. Ben ise Bal'ım , Buz tanesi ise yazarlarımızdan birii :))

      BAL

      Sil
  2. Hahah anladım canım. Ben de, bendeki gibi kişilik bölünmesi var zannetmiştim. :D Mutlu edebildiysem seni, ne mutlu bana! ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha çok şekersin ya anlatabildiysem sevindiim :)

      Sil
  3. Hele dip boyan olam sür beni Sehun :ad hahah hala gülüyorum lan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha gülmeye devam ozaman kkk, yorum için teşekkür ederim canıım :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAKAMOZ

SECRET GARDEN