BİTMEYEN SINAV (LaYineSınav)


Evet Dördüncükat'ın saygıdeğer okuyucuları balkondan sesleniyorum. Bu yazıyı dönüşümüz adına yazıyorum. Size yani üniversiteye hazırlanmak isteyenlere öneri vereceğim ve bir de başınıza neler gelecek ondan bahsedeceğim.
Ünlü düşünür Cem Yılmaz'ında dediği gibi:


Öncelikle okulu asma işi hiç olmayacak. Çünkü izin günlerinizi hep sınava çalışmak için kullanacaksınız. Bunun temennisini verebilirim. Bir de gidip kendinize çuvalla kahve alın çünkü dostlarım içeceğiniz kahvelerin haddi hesabı olmayacak.

Ne zaman boş vakit bulsanız ya da boş ders "Kanka, hadi test çözmek için uygun bir yer bulalım" ya da "Arkadaşlar biraz daha sessiz olun paragraf soruları çözüyorum burada!!" gibi cümlelere fazlasıyla mahrum kalacağınız bir sene olacak.
Çok fazla soru çözüp "Ay ben bugün 700 çözdüm" diyenlere aldırış etmeyin lütfen. Çok rastladım o tiplere ve sadece moralinizi bozuyorlar.

Deneme sınavlarında hep yüksek olamayacaksınız malesef. İniş çıkışlar çok olacak. Ama bunun sizin umudunuzu yitirmesine izin vermeyin. Her şey asıl sınavda belli oluyor.
Mühim olan anlayarak çalışmak ve belirli bir hedefiniz olsun yoksa tercih dönemi kafayı yersiniz. Benim tercih dönemim "tövbeler olsun yani"li bir dönemdi.
Çok sıkılacaksınız bitmeyecek gibi gelecek size sene ama dayanın gerçekten. Sene sonu rahatlayacaksınız emin olun. Uzun bir "OHH" çekmek için dayanın...
Şimdi sizi Journey-Don't stop believin' adlı şarkıyı dinlemeniz için kendinizle baş başa bırakıyorum. Şimdilik hoşçakalın ^^

Yorumlar

  1. Hazırlanacaklar için güzel öneriler ..
    Hedef oluşturmak ve bundan sıkılıp vazgeçmemek çok ama çok önemli ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Sonra iki ara bir derede kalınıyor ki oda çok kötü bir durum.

      Sil
  2. Sınav maratonuna hazirlananlar icin cok guzel bilgilendirme olmus kaleminize sağlık((yazdığınız şarkıda çayıma eşlik edicek parça;)) xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) O şarkıyı bir de arabada dinlemek çok güzel oluyor. Öneririm^^

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAKAMOZ

SECRET GARDEN