İLKBAHAR RÜYASI (Kontes Yorumu)

Yeni bir kitapla karşınızdayım. Bu harika kitabı nereden başlasam anlatmaya bilmiyorum.  



Kristin Hannah tüm kitaplarında beni ağlatmayı başaran tek yazardır. Gerek kullandığı dil, gerek anlattığı olaylar olsun gerçekten işinin hakkını veren yazarlardan biri.

Kardiyolog Madelaine Hillyard kitabın kadın baş karakteridir. Başarılı bir doktor olan Madeline genç kızken yaşadığı büyük olayları gerisinde bırakarak yaşamına devam ediyordur.

Kardiyologun kızı Angelina Francesca Hillyard (kısaca Lina)
annesiyle arası pek iyi değildir. Babasının kim olduğunu bilmiyordur ve annesi onu üzmemek için ona kim olduğunu söylemek istemiyordur.

Anne kız arasındaki bu olay durdurulamaz hale gelmiştir. Çünkü Lina büyük bir kız olmuştur ve artık cevap istiyordur. Madelaine'nın eski sevgilisinin kardeşi Francis DeMarco hiç yanlarında ayrılmamıştır. Elinden geldiğince yardım etmeye çalışmıştır. Madelaine'a karşı bir şeylerde hissediyor diyebiliriz.

Dünyaca ünlü oyuncu Angelo Dominic DeMarco şatafatlı cemiyet hayatını doyasıya yaşıyordur. Sınırı olmayan alkollerle, yatağından eksik olmayan kadınlarla duman altında bir yaşam sürüyordur. Ta ki kalbinin artık ben bu işte yokum demesine kadar.

Kalbi iflas eden Angel'ın artık yapması gereken tek şey kalp naklidir. Daha iyi kardiyologların elinde olması için bir daha asla dönmeyeceğim dediği yere yani evine dönecektir. Daha da ilginci onu gönderdikleri doktor Madelaine'dır.

Uzun yıllar sonra karşı karşıya gelen bu ikisi bu süreden sonradan ne yapacaktır? Hala içlerinde birbirlerine karşı bir şeyler var mıdır? İşte bunu okuyup siz anlayabilirsiniz. İyi okumalar ve unutmayın yanınıza peçete bulundurun :))

Favori replikler
Francis DeMarco "Selam tatlı Maddy, kasabanın yanlış tarafındasın"

"Ne zaman..." Sesi fısıltıya dönüştü. "Ne zaman kendimizi daha iyi hissederiz? "
... "İyileşir miyiz bilmiyorum. Yalnızca... yolumuza devam edeceğiz."
... "Sanırım hayat böyle. Devam etmekten ibaret."
... "Sanırım."

Favori şarkı
The Beatles-Yesterday

Yorumlar

  1. Kristın ' nen yazım dilini bende çok beğeniyorum...
    Güzel yorum için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu yazıyı bize aktarmada çevirmenin de çok güçlü bir etkisi var ^^

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAKAMOZ

SECRET GARDEN